Vážení a milí petrovičtí spoluobčané,

než jsme se nadáli, máme za sebou leden a volby prezidenta republiky. Volby u nás v Petrovicích probíhaly ve čtyřech volebních okrscích a volební účast byla 70,24 % oprávněných voličů. Ráda bych poděkovala všem, kteří se voleb zúčastnili.

Jarní prázdniny letos mají děti v petrovických školách od dvanáctého do šestnáctého února. Ať už pojedete na hory lyžovat nebo k moři koupat se, přeji vám, ať si odpočinete a v pořádku se vrátíte.

A teď pár zajímavých pozvánek, v neděli 4. 2. 2018 od 11.00 do 17.00 hodin je pro vás připraven farní masopust (karneval), hned ve čtvrtek 8. 2.2018 je připraven tradiční masopustní karneval, který je letos obohacen o obnovenou tradici masopustního průvodu. Sraz je v 15:15 hodin před ZŠ Petrovice, tak se k nám přidejte! A v sobotu 24. 2. 2018 si vás dovoluji srdečně pozvat na XVIII. reprezentační ples.

Ráda bych vás upozornila na to, že mobilní aplikace Dopravního podniku hl. m. Prahy „DPP info“ se mění v “PID info“ a přináší nová vylepšení. Oproti ní přináší uživatelům mnoho novinek, z nichž těmi nejdůležitějším jsou upozornění na aktuální výluky a mimořádnosti a také rozšíření o kompletní informace o celé síti Pražské integrované dopravy včetně železnice a regionálních autobusů ve Středočeském kraji. Dalšími novinkami je přehledná mapa zastávek až do podrobností jednotlivých nástupišť, v mapě lze najít také všechna prodejní místa s aktuální otevírací dobou i záchytná parkoviště s jejich aktuální obsazeností. Nechybí ani oblíbené informace o aktuálním stavu bezbariérových zařízení. Více informací o nové mobilní aplikaci včetně odkazů na její stažení zdarma: https://pid.cz/mobilni-aplikace.

A současně pro vás připravujeme i mobilní aplikaci našeho nového webu, tak snad se nám to co nejdříve podaří.

Přeji vám krásné únorové dny a doufejme, že na dveře konečně zaklepe zima a že si alespoň v únoru postavíme s našimi dětmi sněhuláky.

Olga Hromasová