Vážení petrovičtí občané,

 

jsem ráda, že po delší odmlce se s vámi mohu na webu městské části podělit o některé aktuální informace z dění v Petrovicích.

Vzhledem k tomu, že je 24. května, chci vás upozornit, že dnes ve 14 hodin bude otevřena volební místnost v Domě občanské vybavenosti, Edisonova 429/28, kde můžete volit své zástupce do Evropského parlamentu. Dnes uzavřeme volební místnost ve 22 hodin, a pokud nestihnete přijít k volbám dnes, máte možnost tak učinit ještě zítra 25. května, a to od 8 do 14 hodin.

Dnešní den je rovněž spojen s konáním celoevropské akce Noc kostelů, na kterou petrovická farnost tradičně připravila bohatý program a pokud jste náš petrovický kostel Sv. Jakuba Staršího neměli možnost navštívit, zvu vás k jeho prohlídce. Letos máte navíc díky termínové shodě unikátní příležitost spojit prohlídku kostela s návštěvou nedaleké volební místnosti v Domě občanské vybavenosti.

Celý příští týden bude ve znamení sportovních akcí.

V úterý a ve středu, tj. 28. a 29. května pořádáme již 5. ročník „Běhu napříč Petrovicemi“, který se rok od roku těší, čím dal větší účasti závodníků v jednotlivých kategoriích. V úterý poběží děti počínaje batolaty až děti ve věku šesti let. Ve středu pak poběží chlapci a dívky ve věku 7 – 18 let, kteří budou při registraci rozděleni do jednotlivých kategorií. Bližší informace najdete v Aktualitách na našem webu.

TJ Sokol Petrovice I. společně se spolky BeMama a Bosá turistika pořádá celý příští týden festival sportu a pohybových aktivit v Petrovicích. Tato akce se koná v rámci celoevropského projektu MOVE WEEK, zaměřeného na podporu sportu a pohybových aktivit jak dětí, tak i dospělých. Připomínám, že v rámci tohoto týdne si můžete zasportovat také v rámci pravidelných lekcí v TJ Sokol Petrovice I. Bližší informace najdete rovněž na našem webu, webu TJ Sokol a vývěsních skříňkách.

Nesmíme zapomenout ani na kulturu a naše seniory.

30. května pořádáme zájezd pro seniory do Míšně, který je pro velký zájem již vyprodán a 27. května od 19 hodin vás zvu na závěrečný koncert hudebního festivalu Petrovické jaro, který bude věnován skladbám pro big band. Hrát bude Základní umělecký big band a věřte mi, že se máme opravdu na co těšit.

Co dodat na závěr: volte, sportujte, relaxujte.

 

Vaše starostka