Přednáška "Prevence police ČR" konané 27.5.2020 od 18 hodin ve společenském sálu Domu občanské vybavenosti, Edisonova 429, Praha-Petrovice.

Přijďte si poslechnout Celorepublikový preventivní projekt:„Zabezpečte se! Chraňte majetek sobe i svým sousedům“​

Jak zařídit, aby se z vaší vysněné dovolené nestala noční můra. Aneb jak předejít vloupání a další rady přímo od policie ČR.

Krádeže vloupáním tvoří více než jednu pětinu majetkové trestné činnosti. Pachatele zajímají šperky, finanční hotovost, elektronika, ale také zbraně.

Objekty napadení si tipují podle lokality umístění nemovitosti, jejího vzhledu a na základě informací, které získávají ze sociálních sítí.

Jak předejít vloupání:

Sociální opatření - neupozorňujte na vaši nepřítomnost. O tom, že odjíždíte informujte pouze lidi, kterým věříte. A pověřte někoho, komu opravdu věříte, aby v době vaší nepřítomnosti dohlédl na obydlí.

Zabezpečte svůj domov - pozavírejte všechna okna, uzamkněte všechny dveře. Nedávejte klíč pod rohožku, do květináče, na horní rám dveří, atd.

Nejdražší věci raději dejte do sejfu v bance. Případně cennosti, které máte doma, nenechávejte na jednou místě, ale rozložte je po celém bytě na různá, těžko předvídatelná místa.

Byt můžete zabezpečit i elektronickým zařízením, například nepravidelným rozsvěcením a zhasínáním světel, televize a pod, Vytvoříte tak zdání, že je byt obydlen.

Přehlednost okolí vašeho obydlí, osvětlení prostoru, to vše odrazuje případné zloděje. Také zeleň, která zakrývá velkou část objektu slouží zlodějům jako úkryt.

Zaměřte se na:

zabezpečení dveří

kvalitní certifikované zámky

bezpečnostní fólie na okna.

Vytvářejte mechanické překážky, které neumožní zlodějům vykopnout dveře.

Doporučujeme stáhnout si aplikaci do mobilu "Zabezpečte se!", kterou ve spolupráci s Ministerstvem vnitra připravila Policie ČR. Tato aplikace přináší základní informace a návody pro zabezpečení majetku.

Po přednášce zveřejníme tematicky zpracované podklady od policie.

Další preventivní tipy najdete na www.stopvloupani.cz