Vážení a milí petrovičtí spoluobčané,

ráda bych ještě zmínila dvě události, které proběhly v měsíci květnu a sice:

  • ve čtvrtek 31.5. proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků dvou soutěží vypsaných pro žáky základních škol a gymnázií, které jsme vyhlásili u příležitosti 100. výročí vzniku Československa. Témata nebyla úplně jednoduchá, literární soutěž měla téma - 100. výročí ČSR očima dětí, aneb CO MI ŘÍKÁ POJEM VLASTENECTVÍ a Fotografická soutěž měla téma - Místo, kde vrůstám kořeny, aneb PETROVICE POHLEDEM DĚTÍ. Byla jsem mile překvapena úrovní zpracovaných témat a všem účastníkům děkuji a vítězům blahopřeji (fotografie naleznete v galerii).
  • také máme za sebou úspěšný a povedený 4. ročník Běhu napříč Petrovicemi, který se uskutečnil dne 23.5.2018. Ráda bych v této souvislosti zmínila příhodu, která ukázala na to, že jsou mezi námi nesobečtí mladí lidé. Jedné z dívek se během běhu udělalo nevolno, a její kamarádka nejen, že jí byla oporou a došla s ní trasu, ale těsně před cílem popostrčila svou kamarádku před sebe a tímto gestem dala jasně najevo, jakou hodnotu má kamarádství.

Měsíc červen je také měsícem očekávání, zejména u školáků a jejich rodičů, přeji vám tedy ať je vysvědčení co nejlepší. Ale i kdyby nebylo přesně podle vašich představ pochvalte za ně děti, vždyť se snažili celý rok a motivujte je k lepším výsledkům v dalším roce. Ráda bych se také rozloučila s našimi deváťáky a popřála jim šťastný krok do nové životní etapy.

Nakonec bych vás ráda upozornila na změnu otevírací doby úřadu, Infocentra a místní knihovny, kdy první červencový týden bude zavřeno a to z důvodu čerpání dovolených. Jedná se pouze o tři pracovní dny, přesto si prosím, dopředu zajistěte vše potřebné. Ráda bych tedy poděkovala za vaše pochopení.

Olga Hromasová