Drtivá většina obyvatel Petrovic je určitě pyšná na naši polikliniku, jejíž rekonstrukce probíhala od dubna do září 2018. Jen zateplení pláště stálo téměř 24 milionů korun. Další velké částky byly vynaloženy mj. na novou střešní krytinu, výměnu hlavních vstupních dveří, renovaci prodejny potravin a další vybavení.

Krásná budova se však dlouho netěšila z nového kabátu. Již za pět dní po slavnostním otevření - večer 8. října - ji neznámí vandalové nesmyslně počmárali podivnými klikyháky. Sprejeři pod závojem anonymity a tmy ničili fasádu budovy a informační tabule svými rádoby výtvory. Řádění těchto »bezmozků« odneslo i několik rámů plastových dveří. Snad vrcholem vandalismu bylo posprejování krásné mozaiky u hlavního vchodu. Řádný a slušný občan Petrovic nevěřícně kroutí hlavou, jací to primitivové ničili budovu, která slouží nám všem.

Starostka Petrovic paní Olga Hromasová byla rovněž zděšena, když spatřila toto dílo zkázy z »dílny« výrostků, kterým není nic svaté. Úřad městské části tak musí učinit opatření, aby se sprejování neopakovalo. Jak nám řekla, bude se, bohužel, muset sáhnout do městské pokladny pro nemalou částku, aby byla budova polikliniky pod stálým kamerovým dohledem. Přitom se tyto peníze mohly využít jinak, třeba na další zlepšení života občanů Petrovic.  

Policie samozřejmě pátrá po pachatelích tohoto trestného činu a žádá současně občany, aby si všímali podobných jevů ve svém okolí a upozorňovali na ně strážníky MP či policisty ČR. Přece si tohle nenecháme líbit!