http://www.jitro-zidle-stoly.cz/

Tel: +420 603 218 589

E-mail: r.maternova@seznam.cz

První židlička Jitro spatřila světlo světa v r. 1994, v "informačním pravěku", v době bez internetu a mobilních telefonů.
Cestu ke svým malým uživatelům si "prokousávala" proto velmi těžko. První exempláře stály u nás v obýváku, kam chodili zákazníci si je prohlédnout a za tři týdny po objednání i vyzvednout. Její podoba je dnes trochu jiná, měnila se podle požadavků těch, kteří je používali. Ta první měla sedátka i tvarovanou opěrku (pouze jednu a bez možnosti výškového nastavení) vyříznutou z masivu. Masiv ale často praskal, proto byl nahrazen celobukovou překližkou. Ta je lepená z bukových plátů dřeva, proto vyniká vysokou pevností.
Jméno židličky "Jitro", symbolizuje začátek života a vznikl ze zkratek dvou jmen spolužaček, které pro své děti objevily tento v zahraničí již běžně používaný zázrak. Zázračná je svým jednoduchým a funkčním designem, který přirozeně splyne s interiérem, díky použitému tvrdému dřevu, nemusí mít masivní konstrukci.
Děti v té době běžně seděly na vysokých židlích, které jim sloužily pouze do 2 let. Potom byly nuceny jíst u malých stolečků a židliček u země, nebo na židlích pro dospělé různě obložené a podložené polštáři s vysícími, nepodepřenými nožičkami. Takové nepohodlí se nedalo dlouho vydržet a za nesoustředění u jídla nebo nad psaním úkolů se trestalo....
Postupem doby se začalo vyrábět mnoho podobných židliček, začal se klást důraz na bezpečnost, správnou ergonomii a zdravotní nezávadnost materiálů a laků. Zboží pro nejmenší musí být atestováno. S tím vším se naše židlička "popasovala". Vyniká vysokou kvalitou provedení, nosností, životností, díky množství doplňků a barevných variant, uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky.
Výroba se přesunula z malé truhlárničky do moderního provozu, na počítačem řízené stroje, do moderní, automatické lakovny. To vše je garantem kvality zpracování dřeva i jedinečné povrchové úpravy.
Použité materiály a výrobní postupy, technologie spojů podnoží a ohýbání opěrek, poskytují Jitro židličkám velký náskok před konkurenčními výrobky a odlišují kvalitní originál od levných napodobenin.
 
Ing. Romana Maternová - Jitro
Adresa: 
Frostova 334
Praha 10 – Petrovice
Česká republika
50° 2' 9.7296" N, 14° 33' 23.5188" E
CZ
Fotogalerie: 
Ing. Romana Maternová - Jitro
Adresa: 
Frostova 334
Praha 10 – Petrovice
Česká republika
50° 2' 9.7296" N, 14° 33' 23.5188" E
CZ